מתן בסתר

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב היקר והאהוב!
ידוע שהמעלה הכי גדולה של הצדקה שהאדם לא יודע למי הוא נתן והמקבל לא יודע ממי הוא קיבל השאלה אדם גר בחולון הוא תורם כסף לאברך בירושלים הוא מעביר את הכסף לאדם נאמן ואותו אדם נותן לאברך, האדם שתורם שגר בחולון הוא יודע את השם הפרטי והשם משפחה של האברך הוא מעולם לא פגש אותו ולא יודע איך הוא נראה בכלל וגם האברך שמקבל את הכסף יודע את השם הפרטי והשם משפחה של התורם ומעולם לא נפגשו כלל השאלה האם זה המעלה הכי גדולה של הצדקה שהנותן את הצדקה לא יודע למי נתן והמקבל לא יודע ממי קיבל האם זה לכתחילה?
תודה רבה כבוד הרב היקר!

תשובה:

זו צדקה מעולה מאוד, אף כי אם לא היה יודע בכלל מן הסתם היה משובח יותר.

אשריך שזכית, זה דבר נפלא ביותר!