בדיקת גדלות – ב' שערות

שאלה:

ב"ה
שלום רב
האם כיום בודקים שהילד הגיע לגדלות על ידי שערות – בין בבנים ובין בבנות?
וכיצד?
בברכה ותודה

תשובה:

שלום וברכה

לא בודקים, אלא בדינים דרבנן סומכים על חזקה דרבא שודאי ב' שערות, ולגבי דינים דאורייתא אכן מחמירים שלא לצאת על ידי ילד שיש חשש אולי לא הביא עדיין ב' שערות.

במגן גיבורים בסימן נה שואל, מדוע סומכים על חזקה דרבא הרי כל ספק שניתן לבררו לא סומכים בו על החזקה.

והשיב, שבזמנינו אנחנו לא בקיאים כל כך בבדיקה זו.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. חשוב לציין שדעת מרן השו"ע שלא סומכים על חזקה דרבא גם בדרבנן, ולכן בר מצווה שלא ידוע אם הביא סימנים לא מצטרף להשלים מניין (שזה מדרבנן), עיין סימן נה' סעיף ה'.