ראיית כתם בצבע כהה יותר מצהוב בתוך 7 נקיים

שאלה:

שלום וברכה.
התחתנתי ברוך ה' לפני שלושה שבועות. למדתי אצל מדריכת כלות נרוויסטית כנראה שהכניסה לי מאוד חזק את נושא הכתמים והנידה וכו'… וכמעט לא נתנה לי מקום של שיקול דעת. (עברתי באמצע למדריכה אחרת שהשלימה לי את הדברים) אך אני קצת אבודה בעניין הזה.

אני בסוף היום הראשון ל7 נקיים וסופרת רק ביום הראשון והשביעי (כהנחיית הרב. אני עדיין בתולה וקצת חוששת והרב הנחה אותי לעשות כך)
עשיתי בדיקה היום לפני השקיעה והעד יצא נקי. השבעה נקיים התחילו שמונה ימים אחרי הווסת (ככה שבטוח שאין מחזור יותר)
לבשתי בגד לבן בשימוש קצת ארוך מהבוקר עד הלילה. בצהריים ראיתי הפרשה בצבע צהוב. בלילה לפני השינה זיהיתי את צורת ההפרשה המוכרת רק שכנראה מחמת החום והשימוש הארוך מעט נהייתה כהה יותר על גבול החום (לי זה נראה כמו צהוב שהשחיר…) העברתי אח"כ מגבון והכל היה נקי לגמרי. אני מתביישת להראות את הבגד לבעלי. מה לעשות? אני טמאה?

תשובה:

לפי מה שאת מתארת זה בסדר, ואגב, אין כל סיבה להתבייש מהבעל, הוא למד גם את ההלכות ומודע שזה עובד כך שמראים לו ובמקרה הצורך שואלים.

אגב, אין כזה דבר לספור רק ראשון ושביעי הספירה והבגד הלבן והשימת לב היא כל שבעת הימים, אלא שמחמת הרגישות במקום את הבדיקה הפנימית התיר הרב לעשות רק בראשון והשביעי.

ברכה והצלחה וחיים טובים ושמחים!