כתם על קינוח

שאלה:

שלום לכבוד הרב
השאלה היא כללית – האם במראה שמוצאים על טישיו בקינוח בשירותים יש כללים של כתם או חמור יותר? לעניין שיעור וכד'..

פרטי השאלה שלי הם במקרה הזה- אשתי בתחילת הריון, שבועות ראשונים.
ראתה משהו על הנייר כשהורידה מים באסלה
ואז בדקה עם האצבע בצורה כזו שהעבירה אותה דרך אחוריה וראתה עליה שתי נקודות עם גוון אדמדם
ואז ניגבה אותן על נייר ועדיין לא היה שיעור גריס )לדבריה(
כמה שעות לאחר מכן מצאה שוב כדבר הזה על נייר..
כתמים שאינם בגודל של שקל.
איך מתייחסים לזה?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לכתם על קינוח יש גישות שונות בפוסקים, יש שראו בו כתם על דבר שאינו מקבל טומאה, ויש שהחמירו לאידך גיסא שכיון שהיא מקנח במקום ממש וגם זה מיד לאחר הטלת מי רגלים המונעת הרגשה, יש להחמיר גם בפחות מגריס, ההנגה שקיבלנו מרבותינו היא שאם היא מקנחת לא ממש במקום אלא גם קצת מסביב וזה לא ממש אחרי הטלת מי רגליים, ולא הכניסה את הנייר פנימה כמו בדיקה, אין להחמיר בפחות מגריס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב
    בהמשך לשאלה- אני לא יודע בוודאות איך היא בדקה בפעם השניה
    (יש על הנייר כתם חום אדמדם בגודל פחות משקל
    נראה משהו סמיך כזה ולא נוזלי)
    ומלבד זה היתה אצל הרופאה שעשתה לה אולטראסאונד פנימי והיא לא הסתכלה אם יצא משהו על המכשיר..
    זה מציק לה כשאני שואל אותה על זה ולטענתה הכל בסדר הלכתית
    האם אני בכל זאת צריך לשאול שוב לגבי הטישיו שניקתה איתו אם הכניסה כמו בדיקה? ומה לגבי הבדיקה אצל הרופאה זה בסדר שלא הסתכלה? ולמעשה האם הכל בסדר ואין מה לחשוש?
    יישר כח גדול