תמיכה כספית באדם שאישתו מקללת ומנסה להזיק למי שתומך בהם

שאלה:

לכבוד הרב,
יש מישהו במשפחה שתומכים בו כספית, ואישתו מלבד שכל היום מקללת קללות שלא שמעה אוזן והדמיון לא יכול להכיל (ראינו זאת מולנו), בנוסף היא עושה כל מיני פעולות שמנסות להזיק למי שעוזר להם כספית (בעיקר מקנאה) בשלל דרכים כדי להסב נזק ממשי (כספית, בריאותית ורוחנית).

האם למרות הקרבה המשפחתית, צריך למנוע ולא לתמוך כספית עוד, ואולי רק לבן משפחה לתת דברים בצורה אישית שרק הוא יהנה ממנה ולא היא בצורה כלשהי?
תודה

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

אני מניח ממה שאתה מספר, שמדובר בבני זוג הלוקים בנפשם במידה זו או אחרת. ההתנהגות שאתה מתאר אינה נורמטיבית.

לא צריך לחשוש כלל מהקללות ושאר הנסיונות להזיק…

זה הכל שטויות והבלים, וכל מי שמקבל קללה בגלל שנתן צדקה, אין לך אדםן מבורך הימנו, כל קללה שלה הקב"ה הופך לטובה ולברכה בכפל כפליים.

תתמכו בהם כי הם אומללים ואל תתייחסו להבלים הללו שהיא מדברת.

שבת שלום ומבורך.