יונים

שאלה:

שלום יש לי יונה אצל החלון של השכן שזה מעל הגינה שלי יש לי כבר 3 יונים שגדולו ויכולים לעוף ויש עוד 2 ביציים שאני חושב שלא מזמן עם יצאו השאלה שלי זה שהורדתי את הקן כי בימיים אחרונים התחלתי לגרד בגוף היונים ברחו נשאר רק הביצים אז שמתי אותם על חומה איפה שהוא השאלה שלי זה חטא?

תשובה:

שלום וברכה

אם שאלתך מצד צער בעלי חיים, הרי אדרבה, יש מצוה של שילוח הקן, רק יש לעשות זאת בזמן המיועד לכך, הלילה וכשהאם על הביצים, ובכל מקרה אין איסור.

ואם שאלתך משום גזל, שכביכול השכן זכה בהם בקנין חצר, בזמנינו חצרו של אדם אינה קונה לו קן של יונים, כיון שאף אחד לא רוצה בכך ואין זו זכות בשבילו, וזה הפקר גמור ואין כאן גזל.

שבת שלום.