תנור בשרי לאפות בו חלבי / י"ז בתמוז למעוברת

שאלה:

היי כבוד הרב היום אני שמתי בשר בתנור ואני רוצה להכין עוגות חלביות , יש אפשרות להכשיר את התנור אחרי כמה שעות , או שחייב רק אחרי 24 שעות ?
ולגבי מחר יש צום י"ז בתמוז ואני בחודש השביעי להיריון שלי ואני רוצה לצום אני יכולה ?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אם עושים נקיון יסודי ומפעילים שעה על החום המירבי מותר להשתמש לחלבי, אבל נהגו וכך רצוי, שמלבד זאת גם ממתינים 24 שעות, בעיקר לאשכנזים.

בשום אופן את לא צמה מחר. אמנם ברמ"א כתב שאם מרגישה טוב צמה, אבל כבר כתבו ערוך השלחן ועוד רבים שבזמנינו נשים מעוברות לא צמות בצום זה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בתנור שבעיקרון יש רק ריחא ומדובר לפעמים בהפסד מרובה ושעת הדחק, הקלו. אבל צריך בזה הרבה זהירות ובכל בית של יראי ה' ראוי שיהיה שני תנורים.