שימוש בדרך עקיפה על מנת לקבל שירות בחינם

שאלה:

לכבוד הרב,
לוח מודעות (סוג של שיתופי פעולה ודרושים), אפשר לראות מודעות, כאשר מי שמעוניין ליצור קשר (עם מפרסם המודעה) צריך להחזיק במנוי בתשלום.

הלוח מודעות הזה הוא חלק מפורום חרדי, שיש בו גם אפשרות לשלוח הודעות בלי שום קשר למודעות, ואפשר לשלוח הודעות באופן רגיל ללא מנוי בתשלום.

השאלה שלי, אם אדם שלא מחזיק במנוי, ראה מודעה שרלוונטית עבורו, ומעוניין ליצור קשר, אם הוא פעל בדרך עקיפה כדי ליצור קשר, והשאיר את הפרטים שלו באחת ההודעות הרגילות בפורום שאותו מפרסם המודעה פירסם מתוך תקווה שמפרסם ההודעה יחזור אליו בחזרה (כלומר שימוש בפורום הרגיל שלא עולה כסף על מנת לקבל גישה ליצירת קשר במודעות שבתשלום)
האם הדבר מותר או ראוי גם אם מותר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין אפשרות לאסור להשאיר בפורום רגיל בתקווה שאולי יחזרו אליך, מאחר ופועל לפי התקנון, ואין כאן הבטחה שיצליח לתקשר עם המעסיק שמעוניין בו, וגם יתכן ואחרים יבואו דרך המנוי עם תשלום ויזכו בעבודה. ולכן פירסום כזה הוא לא שווה ממון, ואין בו איסור.

יתכן וראוי להימנע מדרכים עקיפות כיון שלא דעת כן העמידו את השירות.

בהצלחה.