בניה בשטח פרטי שלא ברשות

שאלה:

אדם שהשתלט על שטח פרטי של בעלים שלא היו בארץ ובנה כמה צימרים. לאחר כמה שנים חזרו הבעלים ופנו לבית משפט בבקשה לפנות את הצימרים ולהחזיר את השטח לבעליו. השאלה היא שהבעלים מעוניינים בצימרים. האם ניתן לחייב אותם לשלם לבעל הצימרים את מחירם או שנאמר שזכו בהם יחד עם השטח?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שבנה בשטח שלא שלו, יש זכות לבעל השטח להוציאו מהמקום ולהרוס את המבנים. אולם אם בעל השטח מעוניין במבנים שבנו בשטחו, חייב לשלם למי שבנה את כל ההוצאות שהוציא כדי לבנו את הצימרים –  כדין יורד לשדה חברו שלא ברשות שחייב לשלם לו הוצאותיו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שעה.