לקחת ימי מחלה עבור נופש

שאלה:

יש לי שאלה בענייני שכר בעבודה.
אני עובדת כשכירה ומגיע לי ע"פ החוק מספר מסוים של ימי מחלה בשנה.
כלומר, אם אני נעדרת מהעבודה ורופא נתן לי אישור מחלה אני מקבלת שכר על היום שנעדרתי.

האם מותר ונכון לנצל זאת ולהוציא חופשת מחלה ע"ח ימים שלא הגעתי לעבודה?
אני שומעת שמקובל לעשות זאת. ואני עד היום גם עושה זאת בהיעדרויות,
אך אני לא יודעת האם זה ישר ונכון.
אשמח לדעת את ההלכה בעניין.

תשובה:

שלום וברכה,

ימי מחלה מיועדים עבור עובד שמצב בריאותו לקוי. עובד שלא מוגדר במצב בריאותי לקוי אסור לו לקחת ימי מחלה. רבים הפורצים ולוקחים ימי מחלה כימי חופש ומוציאים אישור מחלה פיקטיבי, ויש בדבר זה משום איסור גזל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. משל לנושא הזה
    יש מלך שמחלק כסף ופרנסה לכל תושביו ,רק הוא קובע רק הוא נותן, הכל הכל שלו
    בא אזרח בחשיכה ולוקח שלא כדין ,אבל למלך יש מצלמות והוא יודע הכל הכל
    "ודאי" הרי שהמלך יפנק אותו להבא….