בת כהן שהתאלמנה

שאלה:

נולדתי לאב שהוא כהן והתחנתי עם ישראל ויש לנו ילדים. לצערי בעלי נפטר לפני מספר שנים. שאלותיי הם:
1. האם חזרתי להיות בת של כהן בגלל שהתאלמנתי או שאני ישראלית.
2. זה שיש לי ילדים מבעלי הישראל אז יצאתי מהכהונה או שאין זה משנה.

תשובה:

שלום וברכה,

כיום שאנו לא אוכלים תרומות ומעשרות אז משמעות לכך אם את כוהנת או לא. כי לאשה שהיא כוהנת מותר להיטמא למתים והיא לא נושאת כפים. בזמן המקדש שאוכלים תרומות ומעשרות, בת כהן שנישאת לישראל היא מפסיקה לאכול בתרומה כיון שנישאת לישראל עוזבת את בית אביה ולא אוכלת בתרומה. ואם התאלמנה או התגרשה, חוזרת לבית אביה לאכול בתרומה. אבל אם יש לה ילדים מבעלה הישראל, אינה חוזרת לאכול בתרומת בית אביה.

ולכן את שהתחתנת עם ישראל ויש לך ילדים ב"ה, אינך חוזרת לבית אביך להיות כוהנת.

בהצלחה ורוב נחת

מקורות:

ויקרא פרק כב

(יב) וּבַת־כֹּהֵ֔ן כִּ֥י תִהְיֶ֖ה לְאִ֣ישׁ זָ֑ר הִ֕וא בִּתְרוּמַ֥ת הַקֳּדָשִׁ֖ים לֹ֥א תֹאכֵֽל:

(יג) וּבַת־כֹּהֵן֩ כִּ֨י תִהְיֶ֜ה אַלְמָנָ֣ה וּגְרוּשָׁ֗ה וְזֶרַע֘ אֵ֣ין לָהּ֒ וְשָׁבָ֞ה אֶל־בֵּ֤ית אָבִ֙יהָ֙ כִּנְעוּרֶ֔יהָ מִלֶּ֥חֶם אָבִ֖יהָ תֹּאכֵ֑ל וְכָל־זָ֖ר לֹא־יֹ֥אכַל בּֽוֹ:

ראה רמב"ם תרומות פרק ו.