בקשת טובה מנוצרי

שאלה:

שלום רציתי לשאול אם יש חשש בבקשת עזרה/טובה מנוצרי האם יש חשש
שהוא יעשה עבודה זרה בעשיית הטובה ההיא ?
[אני לא בקי בדתם אמנם הבנתי שיש להם שילוש אבל כאשר הם עושים
מצוות דתם האם הם עושים זאת לשם ה' והם גם מאמינים בהבליהם או כל מה שהם עושים הם עושים לעבודת אלילים ואם תמצי לומר שהכל לעבודת אלילים האם יש לחשוש בכל טובה שהם עושים שהם עושים למצוות דתם?]
וזה מאוד שכיח למשל זכורני שהייתי בבית חולים והיה שם רופא שענד צלב ולא ידעתי מה הדין? ולמשל אם מגיע טכנאי מכונת כביסה האם מותר לי לבקש ממנו זירז טיפול אם אני יודע שהוא נוצרי
בקיצור זה נוגע בהרבה אופנים
תודה רבה

תשובה:

אינני רואה שום קשר בין טובה טכנית כזו או אחרת לבין הדת שלהם.  תיקון מכונת כביסה אינו קשור לעבודה זרה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. רציתי להבהיר את השאלה
    אולי בדתם יש איזה מצוות חסד וא"כ האם כשעושה חסד בעצם עובד אליל?
    ולגבי המכונת כביסה התכוונתי לבקשת טובה שיזרז טיפול
    [הוא נשלח מהחברה ואמר שזה יהיה בעוד שבוע נניח
    אז לגבי בקשת טובה להקדים]
    תודה רבה

  2. הם היום בכלל לא אדוקים בדתם. כמו כן קיום מצוה אינה עבודה זרה. בכלל המצוות שלהם לא כמו בדת היהודית מדוייקות ומחוייבות באופן מוגדר, הייתי יותר מגדיר אותן כ"ערכים נכונים", כמשהו מוסרי. עבודה זרה זה רק תפילה לפני תמונותיהם וכדומה או תקרובת לפניה. אין חשש כלל.

  3. אולי רק הרגשה בבחינת חובת הלבבות,-שלומדים מהפסוק -ביבוש הקצירה תשברנה-שאמנם נאמר על צדקה של גוים, שלא לקבל מהם,כי אז שיגמר זכויותיהם מהמעט מצוות שהם עושים (רש"י),אז תהיה הגאולה לישראל.ואם כן ברוח זו בלבד, לא הילכתי רק בעבודת ד' פנים מכל שורת הדין,-גם לא כדאי לאפשר להם להוסיף בעשיית טובות -מצוות לזכויותיהם שבאיזה מידה חלילה יאריכו את גאולתנו.