לימוד אנגלית עם תפילין

שאלה:

שלום. רציתי לשאול האם מותר ללמוד את שפת הגוים אנגלית?
והאם זה לא משפיע ומושך דברים לא טובים על האדם וכו.. האם מותר להשאר עם תפילין בזמן לימוד….
אני לומד 4 -6 שעות ביום. לכן אני רוצה שלא יתבזבז לי הזמן… ושיהיה לי קשר עם בורא עולם בזמן הלימוד ..
זה מותר?

תשובה:

אדם שנדרש ללימוד אנגלית לצורך לימוד מקצוע ולפרנסתו אין בזה ביטול תורה, ובודאי זה לא אמו למשוך לדברים לא טובים, אלא אם כן חומרי הקריאה שהוא קורא לצורך הלימוד הם בעלי תכנים לא טובים, אבל זה לא משהו מחוייב המציאות…

ככלל, מי שיודע שהוא יכול לשמור על קדושת התפילין תוך כדי עיסוקו בעניני חול זה מותר וכך היה מנהג אבותינו שהיו כל היום עם תפילין גם בעת מסחרם וכו', אבל צריך בזה זהירות יתירה והיום נהגו רוב ככל ישראל להמנע מכך, מחשש קלות ראש וגוף שאינו נקי וכיוצא בזה.