גידול תוכים בבית

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים.

אני גר בבית ההורים והבאתי תוכים לבית בהסכמתם והם באחריותי למרות שגם הם מטפלים בהם מדי פעם.
לעיתים הם עפים ברחבי הבית חופשי ונוחתים על בני הבית (על הכתפיים), הציפורניים שלהם מאוד חדות ושורטות ולפעמים אף מורידות דם.
יש אפשרות לגזוז את הציפורניים שלהם (כדי שפחות ישרוט) וכן את הכנפיים כדי שלא יוכלו לעוף.
כמה שאלות:
א. האם זה בסדר לגזוז להם את הציפורניים והכנפיים מדי פעם אם זה גורם להם לצער?
ב. אם הם מורידים דם להורים שלי, האם זה נחשב כאילו אני הורדתי להם דם חס ושלום בגלל שאחריותם עליי?
ג. יש להם קערה שמלאה במזון בדרך כלל. אם אני מחוץ לבית ורוצה לאכול, האם גם אז אני צריך לוודא שיש להם אוכל ורק אז מותר לי לאכול?

אשמח לעזרתכם.

תשובה:

שלום וברכה

אין עליך כל חובה לגזוז להם ציפורניים וכנפיים, וזה לא נחשב שאתה קשור ליציאת הדם, אבל אם זה המצב שהם מצערים את בני הבית, יש לטפל בענין כפי המקובל ועל הנחיות וטרינר, אני לא מצא בדיוק כיצד מבצעים זאת.

חובה עליך לוודא שיש להם את האוכל הם צריכים לפני שאתה אוכל, אתה יכול לסדר זאת בבוקר לפני שאתה יוצא זה לא צריך להיות בזמן הסעודה בדוקא.