גידול עופות ועגלי פטם – התעללות בחיות

שאלה:

האם זה נכון מה שאומרים על פרות ותרנגולות שזה התעללות על ידיהם?

תשובה:

שלום וברכה

באופן אישי אינני מכיר בדיוק את תנאי המחייה של העופות והפרות, וגם לא את צרכיהם השונים, עירוני לגמרי… ההיכרות היחידה שלי היא רק מעט עם לולים של מטילות ורפתות של חולבות, מעולם לא ראיתי לולי עופות פטם ורפתות של עגלי בקר פטם. אני מניח שיש הנחיות ברורות של משרד הבריאות שמפקח בענין זה לתת להם את הנדרש, הרבה מאוד מהבשר בכלל מגיע מחו"ל. זה תפקידם של הרשויות ואני מקווה שהם עושים זאת כהלכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה על ההתערבות אבל לא הבנתי נקודה אחת. למאי נפ”ק מה הם עושים? כואב הלב אבל לצערנו הרב המצב בעם הוא כזה ”איש הישר בעיניו יעשה”. מה אם צניעות? חילולי שבת? כשרות? והרשימה עוד ארוכה.

    השאלה היא, לענ”ד, ככל שזה נוגע אלינו מה מותר לנו לעשות במצב הנוכחי. השאלה שיש לברר זה האם ההתעללות שיש (אם יש. הרב שליט"א כתב על משרד הבריאות, בנוסף לכך לא ברור לי איך זה יתכן שההכשרים יאפשרו זאת, אבל נניח לצורך העניין שכן) האם זה אוסר את צריכת הבשר. וככל שהדבר אכן לא אוסר אין לנו אלא להמשיך ולהתפלל שתמלא הארץ דעה את ה’ כמים לים מכסים ושכלל ישראל ישובו בתשובה שלימה על כל הדברים. לא רק ספציפית לזה. יתמו חטאים ולא חוטאים.