שאלה בקשר לבקשות בשבת

שאלה:

אני מבין שאם רוצים ברכה לחולה, אז רק אם הוא במצב קשה, ואומרים שבת היא מלזעוק וישועה קרבה לבוא, וביום טוב אומרים את הנוסח של יום טוב ואינני זוכר מה הוא.

אם אני רוצה לקרוא תהילים לעילוי הנשמה של אימי, האם מותר לי לעשות את זה בשבת.? אני שואל כי יש כאן בקשה. ואותה שאלה גם לגבי יום טוב.

אותה שאלה גם ליום טוב ולחול המועד, האם מותר או אסור לבקש גם בהם.?

תשובה:

שלום וברכה

אמירת תהילים לעילוי נשמת נפטר מותרת, רק לא אומרים את היהי רצון הנדפס בתהילים, פשוט אומרים "לעילוי נשמת פלוני".

בחול מועד מותר גם לומר את היהי רצון.