חוב דולרים כשהשתנה שער הדולר

שאלה:

ראובן ביקש משמעון שנסע לביקור באמריקה שיקח עבורו 1000 דולרים ויעבירם ללוי, למעשה שמעון נסע בלי ליקח הדולרים אז סיכמו ביניהם ששמעון יתן ללוי מכיסו הסך דולרים וכשיחזור יפרע לו ראובן.
וכך הוי ונתן ללוי הסך, וכשחזר בא ראובן להחזיר לו סך ה 1000דולרים שהיו ברשותו (שהכין עבור ששמעון יעביר ללוי) ובא להחזירם אלא ששמעון לא רצה לקבלם אלא דרש שיפרע לו במטבע המקומי. ועל כן התעכב הפירעון ב3 חודשים עד שראובן פרט חזרה הדולרים ושילם במטבע המקומי. אלא שאז טען שמעון שהשער בעת שהעביר (מכיסו) הדולרים ללוי היה גבוה מעכשיו ולכן מגיע לו יותר מטבע מקומי מאשר השער הנכון להיום.
השאלה האם צריך ראובן להשלים ההפרש וגם האם אין בזה ריבית

תשובה:

שלום וברכה,

ראובן חייב לשלם 1,000$, ומשלם 1,000$ או את הערך של ה1,000$ לפי יום הפירעון. וגם אם הדולר התייקר או הוזל ראובן משלם 1,000$ או שקלים בשווי 1,000$ ולא יותר.

בהצלחה.

מקורות:

שמעון הוציא עבורו 1,000$ ולכן החוב עומד על דולרים, ויפרע לו את השער של הדולר לפי יום הפירעון.