כסף שנמצא במדף כיפות

שאלה:

בחנות קודש יש ארון עם הרבה קוביות שבתוכם מונחות כיפות לפי גדלים.
ולקוח חיפש כיפה ומצא שם 50 שקל. ושאל אם זה שלי? אמרתי לו שלא. ושמתי את זה בצד (בתור מוכר).
למי זה שייך? לבעלים? לי המוכר? למוכר במשמרת הקודמת? או אם אני רואה את הלקוח לתת לו?
אני מסתפק אם יבוא לקוח ויטען ששכח.

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר והכסף נמצא במדף הכיפות, ניכר שהונח במדף ונשכח על ידי בעל הכסף, ודינו כאבדה שיש בה סימן [מקום שהונח נחשב לסימן], ויש להכריז – לתלות מודעה שנשכח כסף בחנות. אם בעל הכסף לא יבוא לדרוש את כספו, תוכל לרשום זאת במקום שמור, ואז תוכל להשתמש בכסף וכשיבוא בעל הכסף תתן לו את הכסף.

בהצלחה.