ויתור על חוב בגלל עיכוב תשלום – ריבית

שאלה:

לפני שבועיים קנו כל הזוגות הנשואים להורים תמונה יפה שעלתה 400 ש"ח והיות והם ארבע זוגות נשואים, על כל אחד לשלם 100 ש"ח
אחד מהזוגות לא שילם עדיין את חובו, אך לפני כמה ימים יתקיים אירוסין לגיסה, ואותו אחד שלא שילם היה אחראי לקנות מתנה לאירוסין כשגם במקרה זה כל הזוגות משתתפים, הוא קנה מכשיר חשמלי בשווי 420 ש"ח. (וכל אחד משלם 105 ש"ח) כעת הוא אמר לגיסו שלא צריך לשלם, וכי הוא מתקזז עמו.
השאלה נשאלה האם יש בעיה של ריבית בכך שמוותר על ה- 5 ש'"ח? [ומוותר כי מתבייש לבקש מגיסו 5 שקל] ומה הדין באופן שאומר לו בגלל שחיכית לי שבוע עם התשלום אני מוותר לך על ה- 5 שקל.

תשובה:

שלום וברכה,

בכל המקרים לעיל יש איסור ריבית, כיון שהוציא עבורו 100 ש"ח נחשב שהלווה לו 100, וכעת פורע הלווה עבור המלווה 105. ולכן יש לומר לו שחייב לו 5 ש"ח, כדי להינצל מאיסור ריבית.

בהצלחה.