האם יש בעיה להתחתן עם בת לאשת איש שבגדה?

שאלה:

אם אני יוצא עם מישהי וגיליתי שאמא שלה בגדה עם מישהו והתגרשה מבעלה
האם זה מעיד על המשפחה משהו או שיש איזשהו חשש מהבת שלה??

תשובה:

שלום רב,

דווקא הגמרא עוסקת בשאלה בדיוק כזו – האם ראוי לאדם לשאת אישה שהיא בת לאשת איש שזינתה עם אחרים. ראה בסוגיה בסוטה כז,א. אמר ר' יוחנן: לעולם ישא אדם בת דומה ולא דומה (כלומר, את הבת ולא את האם) משום שזו (=הבת) יש לה חזקת כשרות, ולכן אין עליה חשש ממזרות. אולם צריכים לשים לב שגם אם לא כדברי ר' יוחנן זה רק כאשר יש איזה חשש על הבת עצמה – דהיינו שהזנות היה בתקופה שהיא נולדה (ההיריון), ועל כך אומר ר' יוחנן שבכל זאת יש לה חזקת כשרות. ואח"כ הגמ' מוסיפה שגם יש רוב בעילות אחר הבעל. אבל כאשר לא ידוע על זנות בתקופה זו, ברור שאין כל חשש על הבת. ולגבי האם זה ראוי או לא, משמע מהגמ' שכאשר אין חשש לא אומרים שאין זה ראוי.