אינטרנט מסונן

שאלה:

שלום רב ושבוע טוב. רציתי לשאול בנוגע לעניין הבא: אני משתדל כל יום ב"ה לקרוא מספר עמודי זוהר מהמחשב, העניין הוא שאני גם עושה התעמלות כל יום הליכה מרובה כל יום ב"ה. לצורך ההתעמלות אני זקוק מאד לשירים בקצב מהיר גם לועזי וגם עברי כדי להפיק תועלת /הליכה מהירה ותוך זמן מועט מההליכה. לצורך זה א יום חייב להיכנס לערוץ היו-טיוב באינטרנט ולמצוא את המוזיקה שאני מחפש להליכה. לעיתים יוצא שת'מונת הכותרת' של שיר זה או אחר אינו צנוע לחלוטין, אך אני חייב להוריד את השירים, תמונות הכותרת אינם משקפות כלל את תוכן/מילות השיר. נכון, צריך להישמר מחוסר צניעות אפילו ברמה קטנה , אך השאלה שלי היא "טכנית" – האם מותר לי לחפש שירים במחשב כמו שרשמתי לעיל אם אם אני קורא זוהר באותו מחשב? הרי סה"כגם מילות הזוהר על המחשב וגם תמונות כותרת של שערים אין בזה ממש כי אחרי הכל כל אלו הם רק צורות אלקטרוניות על המחשב ואין בהם ממשות פיזית. מהו דעתך?

תשובה:

הנושא של קריאת הזוהר אינו רלוונטי, ומותר לקרוא מהמחשב. אבל בכל מקרה ודאי אין להחזיק בבית אינטרנט שאינו מסונן כהלכה ומאפשר הורדת שירים בצורה כזו. התמונות הלא צנועות הללו נכנסות לראש ומטמאות את הנפש.

הצטרף לדיון

תגובה 1