משחק ג'וקר – גרסה חדשה – דמויות קומיקס

שאלה:

ברצוני לברר אודות משחק קלפים – ג'וקר עם דמויות מסדרת ספרי קומיקס.
האם הדבר הועיל להיתר?
למיטב ידיעתי (ראיתי מעט חומר על הנושא) ישנם מספר בעיות:
א. הדמויות של המלך, המלכה, נסיך וכו'.
ב. ציורי העלה, התלתן וכו'.
ג. הימורים.
לכאורה במשחק הנ"ל פתרו רק את בעיה א' (אולי לא לגמרי, כי השאירו שם דמות מלך, רק לא הדמות המקורית), כיון שהשאירו את הציורים של העלה והתלתן וכו'.
ויש לדון,
א. מצד הדין – הימורים, האם לילדים (מתחת לגיל מצוות – לפני ואחרי גיל חינוך) יש בזה בעיה של הימורים, כשלא משחקים בשביל רווח ממוני.
ב. מצד חסידות (?) – טומאה, בדמויות ו/או בציורים הנ"ל יש הסבורים שיש רוח וכוחות טומאה.
אשמח למידע!

תשובה:

אינני רואה כל בעיה בדמויות הללו, ולא רואה שום מידת חסידות להמנע מכך [לילדים כמובן, למבוגרים יש כאן נושא של ביטול תורה ומושב ליצים], כמובן לא באופן של הימורים אלא משחק רגיל בלי כוונת רווח.

רוב נחת ושמחה.