תשלום חוב באופן שאין תביעה עליו

שאלה:

השכרתי דירה לשנה ב 3000 שח לחודש באופן שכל חודש השוכר שילם 2800 שח והשאר שולם בפעם אחת בחתימת החוזה (2400 שח).
מכרתי את הדירה וביקשתי מהשוכר לצאת מוקדם (5 חודשים לפני סיום החוזה) תמורת פיצוי גדול של 18,000 שח ואכן יצא השוכר . בזמן הפינוי לא דיברנו על הכסף שקיבלתי מראש בחתימת החוזה.
כעת עלתה השאלה- לכאורה אני צריך להחזיר לשוכר חלק מהכסף שקיבלתי בחתימת החוזה דהיינו 1000 שח ( כנגד 5 חוד' שלא גר בדירה).
עברו כבר יותר מ3 חוד' והשוכר לא תובע כלום או משום שכבר קיבל פיצוי גדול בפינוי המוקדם או מסיבה אחרת.
האם מוטל עלי לשלם לו את ה1000שח?

תשובה:

שלום וברכה,

למיטב הבנתי השוכר הבין שהפיצוי כולל החזרת המקדמה ששילם, והוא כלל את הכסף בפיצוי הגדול שהבאת, ולכן אתה לא צריך לשלם לו את הכסף בחזרה אחרי שהוא מחל על החוב בקבלת הפיצוי.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המציאות היא – שיש עדיין ספק אולי מה שהשוכר לא תבע את ה 1000 שח , זה מכיוון שהוא שכח מהנושא (מדובר בשוכר מבוגר וטרוד ועברה יותר מחצי שנה).
    האם במצב זה מוטל עלי לשלם לו?