לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חופשה שבוטלה עקב פיגועים בארץ ישראל

שאלה:

שלום רב
בפסח האחרון קבענו עם בעל צימר שנגיע אליו לארבעה ימים , נתתי מקדמה של 1000 שח , כמה ימים לפני החלו פיגועים בישראל
היה את הפיגוע עם האמא ובנותיה
קטיושות בצפון וממש פחדנו
פחדתי לקחת את כל משפחתי
ובעל הצימר מאוד כעס כשביטלתי .
לא חתמתי איתו על שום טופס
ניסיתי להסביר לו את פחדיי אבל זה לא עזר , הוא שלח לי טקסטים מאוד לא מכובדים שאני התחייבתי ואני חייבת לשלם לפי ההלכה
מה עליי לעשות לדעתך?

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום מקדמה נחשב לקניין שכירות. ולכן שוכר ששילם מקדמה חייב לשכור את הדירה אלא אם כן הגיע אונס לשוכר או מכת מדינה. במקרה הנ"ל שהיה כמה פיגועים לא נחשב אונס כיון שלא היה מוגדר כמקום סכנה ואורח חיים בארץ ישראל היה כרגיל, ובאו הרבה אורחים מחו"ל לחגוג את חג הפסח, על כן אין כאן אונס לפטור את השוכר והשוכר חייב לשלם את דמי השכירות.

אם המשכיר מצא שוכר חלופי לאותה תקופה, השוכר לא צריך לשלם תשלום שכירות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ש"ך סימן שלד ס"ק ג הביא מחלוקת אם ברחו רוב בני העיר האם נחשב למכת מדינה, הש"ך סובר שאם ברחו כולם נחשב למכת מדינה. אולם נשמע מכאן שאם רובם לא ברחו מחמת הדבר אינו נחשב למכת מדינה לבטל את השכירות. וכ"ש בנידון דידן שלא ראינו שאנשים נמנעים מלהגיע והחיים התנהלו כדרכם שלא נחשב למכת מדינה ואין עילה לבטל את השכירות.