טפיחה על השכם בעונת ווסת

שאלה:

שלום כבוד הרב!
רציתי לשאול האם בעונת ווסת יש עניין להימנע מטפיחה על השכם אפילו מתוך חרדה ממשהו וכאות הרגעה מגיע טפיחה וכדו'

תשובה:

אם כוונתך לימי נדה בודאי הדבר אסור ככל מגע של חיבה [גם מגע שאינו של חיבה אסור בימים אלו, כל שכן מגע כזה]. אפשר להרגיע בדיבורים נעימים ושמחים. אם כוונתך לעונת הוסת, חיבוק ונישוק נהגו להחמיר, אבל שאר מגע לא נאסר, ונראה שגם טפיחה על השכם אף שהיא מגע של חיבה בשעת הצורך כזו יש לסמוך להקל.

בשורות טובות