כניסה לים לעומק משום סכנה

שאלה:

ראיתי שכתוב בשו"ע אורח חיים סימן תריג סעיף ה' כך: "ההולך לבית המדרש או להקביל פני אביו או רבו או מי שגדול ממנו בחכמה או לצרכי מצוה יכול לעבור במים עד צוארו בין בהליכה בין בחזרה ובלבד שלא יוציא ידו מתחת שפת חלוקו להגביה שולי חלוקו על זרועו והוא שלא יהיו המים רודפים דאם כן אף בחול אסור מפני הסכנה אפילו אם אינם מגיעים אלא עד מתנים"

ורציתי לשאול לגבי הסיומת – "אף בחול אסור מפני הסכנה אפילו אם אינם מגיעים אלא עד מתנים" (אם אני מבין נכון הכוונה שהם סוחפים)

האם זה מדובר גם על כניסה לים וכל אדם צריך להקפיד לא להיכנס עד מעל המותנים (או קצת יותר לפי משנה ברורה)
האם זה משנה איזה ים? תיכון שגועש עם גלים או כנרת שנראה רגוע אבל סוחף בשקט?

תודה רבה לרבנים היקרים

תשובה:

שלום וברכה

הכל כמובן לפי הענין. בחוף מוסדר עם מציל, החוף נבדק, ויש אנשים, ויש מציל, זו אינה סכנה, אבל אין להכנס לחוף שאינו מוכרז שלא נבדק מסחף ומערבולות ואין מציל, זו סכנה, ואגב הרבה אסונות קרו ר"ל בשנים האחרונים מהדבר הזה.