סיטואציות שמפריעות לתפילה

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים.

אם יצא לי להתפלל שחרית בביתי עם תפילין וטלית גדול וכו' ואני נמצא באמצע התפילה, למשל מהודו ואילך; אם נגיד שליח מתקשר אליי, כשהוא צריך למסור לי משהו בעל ערך גבוה ואומר לי שאצא ואם לא אענה המשלוח יגיע ביום אחר; או כאשר מישהו דופק לי בדלת ועוד סיטואציות שכאלה שעלולים להפריע לתפילה.

מה עושים בסיטואציות כאלה?

אשמח לעזרתכם, תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לדבר באמצע התפילה לאחר ברוך שאמר בודאי אסור, מברוך שאמר ועד לאחר שמונה עשרה. כאשר הנושא הוא פתיחת הדלת בלי לדבר ויש חשש הפסד, יש להקל, אבל לא מתחילת ברכת יוצר ועד לאחר שמונה עשרה.

אבל נראה לי שהיצר הרע גורם לכך בגלל שאתה מתפלל שחרית בבית… למה לא ללכת לבית הכנסת, תפילה במנין עם קדיש וקדושה וזכות הציבור המיוחדת לקבלת התפילות, חבל להפסיד את כל זה!

בהצלחה רבה