חתונה וחרדות

שאלה:

שלום וברכה,
אני פונה לפה אחרי שאני המון חושבת ומתחבטת עם עצמי כרגע מבינה שאני חייבת לנסות לפחות לשאול….
אני בחורה בת 23 עברתי חיים לא פשוטים בכלל , היה לי תקופות ממש קשות גם מבחינה נפשית וגם רוחנית כיום אני ב"ה במצב מעולה אחרי המון עבודה אני באמת חיה עובדת וטוב לי ב"ה
אני מפחדת להתחתן, ממש מפחדת
בשכל מבינה שזה הדבר הנכון
אבל אני לא מסוגלת לקפוץ למים ולעשות את זה
ממש בחרדה מזה
האם להעיז לקפוץ למים ולהיפגש ?
חשוב לציין: אני הייתי בטיפול רגשי ונפשי המון שנים,
זה לא משהו שטיפול יכול להועיל
יש לי חרדה מגברים
איך אפשר להתגבר על זה?
תודה רבה
בשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער ובכאב את שאלתך, למעשה אין בענין זה קיצורי דרך, אני חושב שיש למקד את הסיוע הנפשי לקושי הזה, של חרדה מגברים, ולטפל בזה כפי שמטפלים בכל חרדה ספציפית אחרת. יכול להיות שטיפול כללי לא היה מספיק ממוקד בקושי ספציפי זה, כמו כן אולי דוקא עכשיו שאת במצב טוב, יש לך את הכוחות הנפשיים לטיפול בחרדה ספציפית זו שבעבר היתה גדולה עלייך מידי. כדאי מאוד לטפל, בסופו של דבר הזוגיות והמשפחה זה מה שיש לאדם בחיים, וכדאי לעשות הכל כדי להגיע לזה כמה שיותר בנקל ובטוב.

בשורות טובות, מתפללים להצלחתך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית תודה רבה,
    אני ממש אובדת עצות, לא יודעת מה לעשות
    אני נמצאת בטיפול רגשי כרגע בעיקר בגלל הפחד מלהתחתן, עבדנו על המון דברים
    ובתכלס בשורה התחתונה:
    היא אמרה שאני מוכנה לחיי נישואין
    אני רק צריכה לקפוץ למים וברגע שאני יפגוש מישהו שאני יתחבר אליו ויהיה לי אמון בו אני יהיה מאושרת אני בשכל מבינה את זה ואני גם כן רוצה
    אבל הפחד משתק אותי
    אני לא יודעת מה עוד אני צריכה לעשות
    מה פשוט לעצום עיניים מכל הפחדים וללכת להיפגש עם בחור ככה?
    אני באמת במצב ממש ממש טוב מבחינה נפשית
    אני מרגישה בנויה ובאמת נמצאת במקום שמסוגל לתת אהבה ולקבל
    אבל עדיין יש בי פחד
    מה עוד אפשר לעשות?
    תודה רבה
    יום טוב