קביעת שטח הדירה לתשלום ועד בית

שאלה:

שלום וברכה
בשטר המכר של הדייר כתוב גודל הדירה אותה רכש, ועד הבית בדרישתו תשלום מס ועד הבית שלח חיוב על פי שטח הרשום בטאבו, במקרה דנן יצא כי השטח בטאבו הינו יותר גדול, הדייר טוען כי הוא מוכן לשלם רק על פי הגודל המופיע בהסכם המכר שלו, יש לציין כי בטבלה שהכין הועד קיימים דירות שהשטח שלהם בטאבו נמוך משטרות המכר של חלק מהדיירים, והועד מעוניין לעשות ישור קו שכל יחס הדירות יהי' שווה לרשום בטאבו ומעוניין מבי"ד לחוות דעתו על כך.
נודה מאד על המענה ואם אפשר מקורות
בכבוד רב
נעם

תשובה:

שלום וברכה,

בעיקרון הרישום בטאבו זה הרישום שמחייב, כיון שלפי מה שכתוב בטאבו כך יש לו זכות ברכוש המשותף. אלא שאם לכל הדיירים הרישום בטאבו שונה ממה שכתוב בחוזה, הרי כולם מודים שהטאבו לא רישום אמיתי ויש לפעול לפי השטח שרשום בחוזי מכר ולא לפי הרשום בטאבו. ואם שאר השכנים מסרבים לפעול לפי מה שכתוב בחוזים, יכול אותו שכן לפנות לטאבו עם החוזה ולתקן את הרישום בטאבו וממילא לא יצטרך לשלם מחיר גבוה יותר.

לכן, או שהוועד בית יגבה לפי הרשום בכל החוזים, או שאותו שכן יתקן את הרישום שלו בטאבו ובכך לא יצטרך לשלם מחיר גבוה.

בהצלחה.