ביטול חוזה שותפות

שאלה:

סגרתי על חוזה שותפות עם ספק סחורה ולפי החוזה אני אחראי על המכירה שזה כולל פרסום שטח וכו' והוא על הסחורה בלבד, לפי החוזה אני לא משלם על הסחורה אלא מתחלקים ברווחים. בגלל שזאת הייתה רק ההתחלה שלי בברוטו נמוך הם קיבלו יותר אחוזים אך ככל שהרווח עלה כך האחוזים שלי עלו. הבעיה הייתה שאין תקרה לאחוזים כך שלכאורה אני יכול גם להגיע למצב של 100% אבל הם סמכו על כך שלא ארוויח הרבה כי אני רק מתחיל והם ירוויחו הרבה אחוזים. אך השנה הרווחתי הרבה מעל המצופה כך שהמצב עומד על 60% לי ו40% להם, אבל הם טוענים שזה לא הגיוני שאין תקרה לאחוזים ויש פגם בחוזה ולכן אני צריך לקבל פחות אחוזים ממה שמגיע לי לפי החוזה ואילו אני טוען שאני פועל לפי חוזה שסגרנו והפסדם הוא בעיה שלהם וזה שאין תקרה זה חלק מהחוזה גם אם הוא יכול להצטייר כפגם. אשמח לתשובה מי צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שמה ששכתבת שיש לך רווח של 100% לא הכוונה שרק אתה מרוויח והם לא, אלא שאתה מקבל 100% מהקרן והם מקבלים את שאר הרווחים. ואם כך היה הסיכום לא ניתן לבטל את החוזה, ולמרות שהם חשבו שהרווחים לא יהיו כל כך גבוהים, אין אפשרות לבטל את החוזה אחרי שאתה פעלת להגדיל את הרווחים.

בהצלחה.