שכן שתופס הרבה חניות

שאלה:

ברחוב שלנו יש בניינים עם חניה מתחת לבנין עבור דיירי הבניין, ויש גם בניינים ללא חניה. יש חניה ברחוב בצידי הכביש. כל מי שאין לו חניה בבנין נאלץ לחנות בצידי הכביש, ויש בעית חניה כך שבשעות הערב אין כמעט אפשרות למצוא חניה.
באחד הבניינים שיש להם חניה מתחת, גר דייר שמחזיק בתחביב מכוניות אספנות, ומחנה אותן בצידי הכביש יחד עם טרקטור, ורכב עבודה, וקרוואן, הוא תופס קבוע לפחות שלוש-ארבע חניות ואם אין לו מספיק מקום הוא חונה על המדרכה.
1. האם ניתן לתבוע אותו בבית דין ?
2. האם מותר לפנות לעירייה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין זכות לשכן אחד להשתמש בכמה חניות כאשר לאחרים אין מקום להחנות. השימוש צריך להיות שווה בין כולם. ויש לפנות תחילה לבית ולתבוע אותו על כך. אם הוא יסרב להופיע בבית דין בית דין יתנו לכם היתר לפנות לעירייה או לבית משפט.

בהצלחה.