ניחום אבלים בחול המועד / אמירת חג שמח לאבל

שאלה:

1) האם מותר לנחם אבל (לאחר השבעה) בחוה"מ וא"כ מה הנוסח?
2) האם מותר לברך אבל בברכת חג שמח או מועדים לשמחה בחוה"מ ומה הדין בערב החג והאם מותר לאבל(לאחר השבעה) להתקשר לאחל חג שמח לפני החג או מועדים לשמחה בחוה"מ?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לנחם בחול המועד, ומסתבר שכיון שקדושתו פחותה משבת, יכול לסמוך על דברי הטור סי' שצג שהתיר אפילו בשבת לומר המקום ינחמך.

בלקט יושר עמ' 110 כתב שדרישת שלום זה רק שלום עליכם, אבל חג שמח שבת שלום וכדומה מותר, ובלאו הכי הרמ"א הקל בשאילת שלום בזמנינו, לכן די לנו שנחמיר במה שודאי בכלל דין זה.

מועדים לשמחה.