תיקון פגם היסוד

שאלה:

שלום רב,
שאלה בקשר לשמירת הברית:
אני שומר את הברית מה-24.07.2020, בעוונותי הרבים הייתי פוגם בברית 2, 3, 4 וגם 5 פעמים ביום וביום ההוא החלטתי שאני לא פוגם יותר ( ברצף מיולי, אבל התחלתי באוקטובר 2019 )
ובזמן האחרון אני נתקל ביותר ויותר רבנים שאומרים, שאדם שעושה תשובה וחוזר בו מהחטא, עדיין צריך לעשות תיקון, וידוע שתיקון פגם הברית זה לא משהו שאפשר "בקטנה" לעשות ווידוי, קבלה ויאללה צא לשלום, אלא צריך לעבור מסכת סיגופים ע"מ להטהר.
עכשיו, אני יודע שקריאת שמע בלילה וכוונה להחזרת שז"ל לעולם הנשמות זו דרך אחת, אבל מה עוד אני יכול לעשות?
תודה מראש,
עמרי.

תשובה:

זה לא נכון. הדרך הנכונה שהורונו בדורות האחרונים זה לעזוב את החטא, להתחרט ולקבל לעתיד, ומכאן ואילך לא לעסוק בנושא הזה יותר, רק ללמוד תורה ולעשות מצוות בשמחה וזהו.

סיגופים זה משהו שהיה שייך לדורות קדמונים. העיסוק בנושא הזה באופן מופרז גורם לריבוי כשלונות.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בנוסף לתשובת הרבנים, ראוי להזכיר את הדברים הבאים:
    מקווה או מעיין חשוב מאד להתרגל לעשות. תיקון הכללי גם.
    בנוסף לכך יש תיקון נפלא ומיוחד שאין כמוהו – לנסוע לציון רבינו נחמן מברסלב זיע"א ולקרוא את התיקון הכללי ולתת פרוטה לצדקה ומומלץ גם וידוי (וכמובן להחליט שעוזבים את החטא לגמרי מעכשיו).
    מי שיעשה זאת ירגיש את נפשו טהורה וכמו חדשה לגמרי. זה התיקון היסודי ביותר שאפשר לעשות. אגב, אין מלחמה באזור הזה כלל.

  2. כוונתי היתה שאין צורך בכל זה כרגע, והעיסוק בטבילות ואמירת פרקי תיקון וכו' גורמים לאדם לחשוב כל הזמן על החטא, חזרת בתשובה, נגמר הענין, תחשוב קדימה.

  3. ברור שאין מה להתעסק בעבר. ברור שהכוונה היא להמשיך קדימה. אך הבחור שאל על תיקון יסוד יסודי. מנסיון,
    כשהיסוד לא מתוקן מאד קשה להמשיך קדימה ולעבוד את ה' בשמחה.

  4. על פי ספרי המוסר וחכמי הקבלה יש לעשות תיקונים..האם היום ממש אין בהם צורך? מספיק שאדם חזר בתשובה כמו הבחור מהשאלה לעיל וזהו? לא ידונו אותו על הלכלוך שיצר?