מכירת חמץ וניקיון לפסח

שאלה:

1)האם מותר למכור לגוי חמץ גמור/ או לא חמץ גמור, במדף עליון שבארון. פשוט לכסות את הפתח שלו בשקית שחורה, ולהמשיך להשתמש בארון כרגיל?

2) האם מותר למכור חמץ או מאכלים אחרים שלא כשרים לפסח במקרר בתא נפרד, לכסות את התא בשקית אטומה, ולהמשיך להשתמש במקרר כרגיל?

3)האם אפשר למכור לגוי כלים שמאוד קשה לנקות אותם, כגון נפה שיש בה המון קמח? או שיש חיוב לנקות?
אם קשה מאוד לנקות כלי מחמץ, או שאין זמן לנקות, מה הדין?

3) יש צורך לנקות נעליים לפסח?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ראוי להדר שלא למכור חמץ גמור לגוי. במידה ומחליטים כן למכור, יש לסגור אותו במקום מסומן היטב באופן בולט וסגור כדי שלא יטעו להשתמש בו. זה נכון גם לגבי הנפה. אנשים נוטים לנקות את כל האבק בבית, אבל לנפה כבר אין כח ובצדק, למעשה ביעור החמץ קודם לכל נקיון האביב.

אין צורך לנקות נעליים לפסח.

חג שמח והכנות קלות.