נקיון בסיסי לפסח

שאלה:

שלום כבוד הרב,

ההורים שלי ואני חולים כרגע בקורונה ומרגישים לא טוב.
יש לי 2 שאלות:
1. התפללתי שחרית בישיבה ובעמידה במאמצים רבים. מותר להגיד תהילים בשכיבה?
2. הבית שלנו לא מוכשר עדיין לפסח. תכננתי השבוע ולצערי חליתי. מה המינימום הנחוץ להכשיר את הבית? עלי לציין שהורי מאד מבוגרים בשנות התשעים לחייהם ועכשיו גם חולים בקורונה ולא שייך שלא יאכלו חמץ בחדרים.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית רפואה שלמה במהרה!

נקיון החמץ עצמו אינו צריך לקחת הרבה זמן, אתם ודאי לא דוחפים חמץ בארונות בחדרים, ולא משאירים לחם בשום פינה, זה אנשים מבוגרים, בבית צריך נקיון בסיסי תוך שימת לב אם נפל משהו. והעיקר הוא במטבח. מה שאפשר למכור כמו תנורים שלא משתמשים בפסח מוכרים. ארונות כלים שלא מכניסים שם אוכל, מספיק לבדוק. וארונות האוכל והמקרר יש לנקות היטב. לנקות היטב את השיש ולשים עליו מה ששמים, ואת השולחנות.

אין בעיה לומר תהילים בשכיבה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1