שמיעת והשמעת כלי מוזיקה בחול המועד פסח

שאלה:

שלום רב רציתי אני מבקש לקבל ממכם האם מותר לי להשמיע שירים דרך ניגונים שבח לכבוד היום בחג הפסח או שיש איסור משום ספירת העומר ואם יש בו מנהג אבלות – 2ממתי חל האיסור להשמיע לכול עלמע לדעת קהל האשכנזים כולל חסידים ועד מתי חל איסור שמיעת כלי מוזיקה בתקופת ספירת העומר ? ממתין תשובת הרבנים הגאונים

תשובה:

בחול המועד מותר שמיעת מוזיקה ואין בו מנהגי אבלות של ימי הספירה, שהם מתחילים בצאת החג.

חג שמח.