ק”ש על המיטה בליל הסדר

שאלה:

מבואר בהלכה שבליל הסדר קוראים רק פרשה ראשונה בקריית שמע שעל המיטה ללא פסוקי השמירה. וכאן הבן שואל, הרי אמורים לספר ביציאת מצרים כל אותו הלילה ולכהפ”ח עד שתחטפנו שינה אז מתי בדיוק יקרא בכלל ק”ש? ממ”נ, לפני שנרדם עליו לספר ביצ”מ וכשכבר נרדם זה כבר לא רלוונטי.

תשובה:

שלום וברכה

כבר כתבו כל האחרונים שעד שתחטפנו שינה אין הכוונה שהוא נרדם על השולחן עד הבוקר, אלא שמחמת עייפותו רבה כבר קשה עליו הריכוז וגופו משווע לשינה… כך הובא מהגרש"ז אויערבך, כמו כן כתב בסידור יעב"ץ שמי שמרגיש שאם יהיה ער כל הלילה לא יתפלל כראוי, מותר לו ללכת לישון מעט.