אכילת אורז בפסח מנהג אשכנזים

שאלה:

שלום וברכה,

תהיתי מדוע מנהג אשכנזים לא לאכול אורז בפסח, הרי אורז הוא דגן ולא קטניה?

אשמח להסבר

תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

הדגן הוא חמץ ואסור באכילה מהתורה [ככל שבא במגע עם מים ושהה עד שתפח] אלא שחכמי הדורות הנהיגו בקהילות רבות שלא לאכול גם קטניות שאינן דגן, משום שיש אנשים שהיו טועים בכך ומבלבלים ביניהם [אגב גם אני נתקל לפעמים באנשים שמחליפים בין כוסמין לכוסמת], וכן היו בעבר מאחסנים את הקטניות באותם שקים בהם היו מאחסנים דגן, והיתה נוצרת תערובת וחשש חמץ, ולכן נמנעו מלאוכלם בפסח.