הרהור אצל אשה

שאלה:

שלום האם מותר לי בתור אישה לא נשואה (גרושה) לחשוב על גבר כל מיני דברים אינטימים בלי להתכוון בכלל להוציא אותם לפועל! ) חשוב לציין שאין ביננו שום קשר הכל אפלטוני לגמרי!)
המחשבות האלו ו"ההתאהבות" גורמות לי להיות שמחה יותר ופעילה יותר ביום יום…
נ.ב אני מודעת כמה עוון נידה חמור ואני שומרת איסור נגיעה הכל במחשבות
תודה והמון בריאות!

תשובה:

שלום וברכה

גם נשים יש להם איסור הרהור עבירה, לכן גם אם אין כוונה לבצע בפועל יש להמנע עד כמה שאפשר רק בלי לחץ וחששות , רק בשמחה.

מלבד זאת, האמת שזה פועל בך באופן שלילי לגמרי ומונע ממך למצוא זוגיות טובה בקדושה.

בורא עולם ישלח לך את זיווגך המתאים לך בקרוב ותבשרי לנו בשורות טובות.

מקורות:

באיסור הרהור בנשים – עי' ספר חסידים סי' תרי"ד; מדרש רבה שמואל פרק י"ג ובילקוט שמעוני שם רמז ק"ח; ספר החינוך מצוה קפ"ח; שו"ת תשורת שי ח"א סי' קכ"ה; שו"ת דברי יציב אבן העזר סימן ל"ה [עי' היטב באות ג]; ועי' שו"ת אגרות משה אבן העזר חלק א סימן סט, (ואיגרת הגר"א המצוטטת לפי מהדורת ארם צובא שנת תרכ"ו ומהדורת שנחאי תש"ה ועוד).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ספר החינוך פרשת אחרי מות מצוה קפח
    ונוהגת [מצוה זו] בכל מקום ובכל זמן בזכרים ונקבות. שגם להן אסור להרהר אחר האנשים זולתי בבעליהן, שעליהם ראוי להן להמשיך כל חשקן וחפצן, וכן יעשו בנות ישראל הכשירות.