האם צריך לפייס יהודי שטועה בכעסו?

שאלה:

שלום, אם יהודי כועס עלי שלא בצדק, והוא פשוט נותן דרור ליצר הרע מבחינתי -כלומר לראייתי הוא זה שצריך לעשות את החשבון נפש שלו
האם גם אז עלי לפייסו?
הרי עברה אין כאן באמת , כי הוא אינו צודק, יודע תעלומות יודע מי צודק ומי טועה, אבל האם צריך לפייס משום עין הרע?
אני יוצא מנקודת הנחה בשאלתי שאדם שכועס לא בצדק גם לא תמיד ממש נוטה להתרצות ואדם טבעו להצדיק את עצמו לעיתים.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם מדובר באדם שסתם עושה עוול ואין כל צידוק לתרעומתו אין סיבה לפייסו, אולי רק מדין חסד… כל כך הוא מצוער… אבל יש לדעת שהרבה פעמים אדם משוחד ולא רואה חובה לעצו, ואם היה אובייקטיבי היה שם לב שיש משהו בטענתו של השני, אמנם לא בכזו עוצמה, ולא ממש כך וכו', אבל יש משהו, ואם זה כך יש לפייס…

שנדע תמיד רק טוב ושמחה כל הימים.