יחוד ילדים בנשואים שניים

שאלה:

בת מנשואין ראשונים ובנים מהחתן החדש האם יש חשש יחוד שהם לבד

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי בדיוק את המקרה, אם הם אחים מאמא אף שלא אחים מאבא אין חשש ייחוד, אבל אם אין ביניהם קשר דם, כלומר הם מהבעל השני ואשתו הראשונה, בודאי יש להקפיד על כל גדרי דיני ייחוד ואין להם להשאר לבד בבית יחד אלא באופן שיש היתר בכל גבר, למשל כשיש שומרים אחים וכדומה, תפרטו יותר את ההרכב המשפחתי ונסייע יותר מדוייק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום . נשואה בנישואין שניים . לי יש בת בת 10
    לבעלי 3 בנים – הבכור בן 18
    האמצעי בן 14 והקטן בן 7
    מה ההלכות . אנו דואגת שלא להשאיר אותה איתם לבד . אך האם זה בסדר אם בעלי נמצא איתם ?

  2. לאשכנזים אין בעיה באופן זה כיון שאשה אחת עם שני גברים כשרים כבר מותר, הבעיה היא לספרדים המחמירים אפילו בכמה גברים ואשה אחת, בעלך לא מועיל כאן כי גם הוא אסור להתייחד איתה, צריך להשאיר דלת פתוחה, בשעת הדחק זה עוזר לסמוך לנהוג לפחות כבני אשכנז.