נקיון חליפה בשבת

שאלה:

האם שימוש ברולר דבק לניקוי חליפה בשבת מותר?

תשובה:

בודאי אסור, כל נקיון בגד מאבק וכדומה אסור בשבת, אלא אם כן הוא בגד שלא מקפידים עליו.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שב סעיף א

המנער טלית חדשה, שחורה, מן הטל שעליה, חייב שהניעור יפה לה כמו כיבוס. והוא שמקפיד עליה שלא ללבשו בלא ניעור. הגה: וכ"ש שאסור לנער בגד שנשר במים או שירדו עליו גשמים. ודוקא בבגד חדש שמקפיד עליו, (כל בו). י"א דאסור לנער בגד מן האבק שעליו, אם מקפיד עליו, וטוב לחוש לדבריו (רש"י וא"ז). אבל מותר להסיר הנוצות מן הבגד בשבת (א"ז). וע"ל סימן של"ז.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הדבר אסור בהחלט,ולא משום ניעור אבק שאכן מותר לבני ספרד אם כי יש חוששים בכל זאת, אלא המכשיר המדובר הוא גלגלת עם שטח פנים דביק שאליו נצמדים סיבים, והדבר עלול בקלות וקרוב לפסיק רישא או פסיק רישא ממש שמוציא סיבים ושיירי חוטי תפירה זעירים שנקראים בלשון ההלכה "יובלות" וחוששני שאסור בהחלט

  2. כבוד הרב שליט"א, במחילה מכבוד תורתו הרמה אך לענ”ד נפל כאן שגגה. הרב שליט"א אסר זאת אך המילה האחרונה הייתה ”אינני רואה סיבה לאיסור”. הכוונה הייתה אינני רואה סיבה להיתר”?