ברכה על תערובת פסטה ובשר כשעיקר דעתו על הבשר

שאלה:

אדם שאוכל צלחת עם פסטה וחזה עוף, והפסטה היא הרוב,
איך עיקר כוונתו זה לאכול את החזה עוף, והוא רק אוכל את הפסטה כדי שיהיה משהו עם החזה עוף "שלא יהיה משעמם".
מה מברך על התערובת?

תשובה:

שלום וברכה

באופן זה לכאורה יש להפריד ולברך שתי ברכות. כלומר, ברור שהפסטה אינה נפטרת בברכת הבשר, כיון שלא מדובר בעיקר וטפל, מה שאתה קורא שלא יהיה משעמם הכוונה כי זה חלק מהארוחה. טפל ועיקר זה כאשר אין בכלל צורך וכוונת אכילה, אדם אוכל מעט פת כדי להפיג חריפות של משקה וכדומה, כאן זה לא כך, הוא יטבל את הפסטה חשוב לו שהיא תהיה טעימה וכו'. יחד עם זה, ככל שהבשר כל כך עיקרי בעיניו אין זה נכון לומר שהוא נפטר בברכת הפסטה, אלא שכל עוד זה מאכל אחד לא ניתן לברך עליו שתי ברכות. לכן יוציא מעט מהבשר מהתערובת ויברך גם עליו.

[אגב בפסטה שהיא מיני מזונות אין צורך להדגיש את היותה הרוב, רוב ומיעוט זה רק בדבר שאינו מחמשת מיני דגן].