מה מברכים על קמח מטוגן עם מים

שאלה:

מה הברכה על קמח ומים במרקם טחינה אפוי או מטוגן במחבת

תשובה:

שלום וברכה

ברכתו מזונות כיון שזה נוזלי מאוד ואין לזה תואר לחם, זה בעצם במקרה הכי סמיך לא יהיה יותר מחביתיות אם אני מבין נכון.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסימן קסח סעיפים י, יג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. על מלוואח ודאי יש קביעות סעודה, על חביתיות זה קשה להגדרה: בשו"ע בסי' קסח סעי' ח מחלק בין אובליא"ש שבלילתה רכה ונאפית דק ואעפ"כ יש ב דין קביעות סעודה לניבלא"ש שהיא בלילה נוזלית ממש, שבה אין קביעות סעודה ואין בה תורת לחם כלל. ולכן יש שחילקו בין פנקייק שדומה יותר לאובליא"ש לבין בלינצ'עס שדומה יותר לניבלא"ש… ראה בזה בס' פסקי תשובות שם.