ברית כרותה לשפתיים

שאלה:

שלום,
איך מבטלים אמירה שאמרתי?
כתוב ברית כרותה לשפתיים ואני לא רוצה שמה שאמרתי יתקיים-יש לזה תקנה?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי לא צריך לחשוש יותר מידי, מי שלא חושש לא מקפידים איתו ושומר פתאים ה'. אמנם יש מושג כזה שנקרא התרת קללות וזה נעשה בעשרה, הספרדים נוהגים לעשות את זה בערב ראש השנה. בעבר היו עושים גם בכותל המערבי ביום שישי בצהרים. מה שאני מציע זה פשוט לקבל בלי נדר בעתיד לשמור יותר על הפה, וזהו, לשכוח מכך.

ברכה והצלחה וחיים טובים ומאושרים.