לשון הרע בדין תורה

שאלה:

לכבוד הרב,
האם בדין תורה שייך לשון הרע על הצד השני – אני יודע שזה נחשב לתועלת השאלה האם יש סייגים מיוחדים (אומרים דברים שחושבים לצורך כדי לתמוך בתביעה כנגד הצד השני, אבל לא ידוע מה הגדר שמותר או לא להוסיף)?
תודה

תשובה:

כל מה שאתה חושב שמסביר את הענין ואתה אומר אותו במדוייק בלי הגזמות וכו', ולאוזני מי שצריך לשמוע ולא יותר, זה בכלל התועלת המתירה אמירה זו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כאן לכאורה זה הרבה יותר קל מסתם לשה"ר לתועלת. כאן יש את ההיתר של שליח ב"ד. שכן הסברא לכאורה בשליח ב"ד הוא שב"ד כחלק מתפקידם להנהיג את הציבור ולהציל עשוק מיד עושקו צריכים לדעת מי עושה עוולה ומאי שנא בין שליח לאדם אחר.