ליידע מנהל על ליקוי תיפקוד של עובד

שאלה:

שלום,
למשרד בו אני עובדת הוכנסה עובדת חדשה.אני ועוד מס' בנות, אמורות לחפוף אותה וללמד אותה את העבודה.כשמבקשים ממנה שתעשה דברים – היא אומרת אין לי כוח, לא מתאים לי, אין לי זמן –
ואז יושבת ואומרת תהילים שלושת רבעי שעה…או יושבת ומתבטלת…כאשר מלמדים אותה דברים חדשים ומבקשים ממנה לרשום את ההנחיות כדי שתוכל פעם הבאה להתנהל עצמאית, היא אומרת שלא צריך, אבל בסופו של דבר לא זוכרת, ושואלת שוב ושוב ושוב, וכל פעם מזכירים לה לרשום, אבל היא לא מסכימה…יצוין שהדברים שלא מטופלים אמורים להיות באחריותה, והמנהל ביקש ממני להיות רק אחראית מלמעלה על הדברים. כך שלא מספיק שהיא לא עושה אותם מעצמה, שאני מזכירה לה שצריך לעשות היא אומרת אין לי כוח, וכך יוצא שאני צריכה ללחוץ עליה לעבוד, או לעשות את העבודה במקומה, או שהעבודה לא נעשית….
מול הבוס היא מראה נכונות, ומבקשת עבודות, אך בפועל הדברים לא נעשים.
אציין שהוא מתייעץ איתי על הרבה דברים, ובחודש חודשיים הראשונים היה שואל אותי עליה הרבה, מניסיון של עובדות קודמות שבהתחלה גם דברים היו צולעים ורק אח"כ נכנסו לענינים – לא רציתי להגיד עליה דברים רעים, כי רציתי לתת לזמן אולי לעשות את שלו.אך כבר עברו 5 חודשים, והמצב לא משתפר.אני מרגישה צורך ליידע את המנהל שלי, במיוחד שהוא רוצה לדעת, וגם בהתחלה שאל…(אף פעם לא אמרתי לו שהיא מאוד בסדר, הייתי עונה בחצי פה, או שאומרת שלא כ"כ יצא לי לבדוק אותה וכו'), אבל לאחרונה המצב החמיר.האם מותר לי לדבר איתו ולספר לו מה קורה בשטח?ההתנהלות שלה פוגעת בעבודה, בעובדות, באווירת המשרד.

תשובה:

שלום וברכה

אם היא בתחום אחריותך והמעביד סומך עליך בענין ההתנהלות שלה, יש ליידע אותו, אבל אם זה לא תפקיד שלך ולא עסק שלך, אז מדוע את צריכה לסייע בזה, לפגוע בפרנסה של אדם בלי שזה נדרש ממך… הוא אמור לפקח על העובדים שלו או למנות מישהו שיפקח. כמובן שאם הוא ישאל יש לענות לו, יש כאן ענין של השבת אבדה, אבל להתעסק בענין זה בלי שאת נדרשת לכך, לא הייתי ממליץ.