דיני מעשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב

יש מלא רעידות אדמה בזמן אחרון ואומרים בגלל דיני מעשרות משהו כזה:
מה זה אומר? זה מדובר על מעשרות שמפרישים מהמשכורת או משהו אחר אשמח מאוד שתעזור לי על מה מדובר איך אפשר לקיים דיני מעשרות כמו שצריך

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אף אחד מאיתנו לא יודע חשבונות שמים, ומי שאומר סתם מדבר מליבו. למעשה כל אחד צריך לפשפש במעשיו במה הוא יכול להתחזק וכך יהיה טוב יותר.

בענין מעשרות יש שני נושאים, יש תרומות ומעשרות מפירות וירקות שקונים, ובענין זה אכן יש להקפיד לקנות רק במקום המפוקח היטב על ידי מערכת כשרות טובה, כך יודעים שאין חשש ערלה ושביעית והפרשו תרומות ומעשרות כדין.

כמו כן יש ענין של מעשר כספים, שכל הכנסה שיש לאדם הוא מפריש ממנה עשרה אחוזים לצדקה.

ברכה והצלחה ותמיד רק שפע.