ברכה על לחמניה מתוקה

שאלה:

שלום כבוד הרב

יש לי בבית אריזה של 6 חלות קטנות שרשום אליהם לחמניות קלועות במתיקות מעודנת
כשר למהדרין הפרשה חלה כדת בדין ללא חשש טבל שביעית

מותר לברך נגיד על אחד או שניים ברכת אחרונה ברכת המזון?

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה מתיקות מעודנת, אבל שתים כאלו מן הסתם זה כבר ודאי קביעות סעודה ואפשר לברך ברכת המזון גם לספרדים. אשכנזים יוכלו מן הסתם לברך בכל מקרה.

מקורות:

על המחלוקת בענין זה, במתיקות מורגשת אבל הרוב מים כנגד מי הפירות, ראה סי' קסח סעי' ז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אולי עדיף שיבחן בעצמו מה גודל הלחמניות… אם הן לא זעירות אתה גם מציע לו לאכול ארבע… אם יש בזה נפח של 320 סמ"ק לערך, זה כבר ודאי ברכת המזון לפחות לספרדים.

  2. אם אינו שבע מסופקני מאוד בהוראה זו, כי הרי יש כאן ממש מחלוקת הפוסקים וספק ברכות [אם שבע זה ספק דאורייתא וניחא]. אבל אינני יודע מה המנהג בזה. לבני אשכנז לא די בד' ביצים יש לאכול כשיעור שאדם רגיל לאכל כארוחה.