בל תלין בקבלנות

שאלה:

פועל שעושה מוצר [ולא לפי שעות] וסיים את המוצר והודיע שזה מוכן. צריך לבוא ולאסוף מיד כדי לשלם ביומו. או שניתן לבוא לאסוף רק למחרת ואז לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

כל זמן שהחפץ ביד האומן אינו עובר עליו בבל תלין, ומיד שלקח את החפץ מהאומן עובר עליו בסוף היום אם לא שילם.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות שכירות פועלים סימן שלט

סעיף ו

נתן טליתו לאומן לתקנה בקבלנות, וגמרה, כל זמן שהטלית ביד האומן אינו עובר. נתנו לו אפילו בחצי היום כיון ששקעה עליו חמה עובר משום בל תלין (ויקרא יט, יג), שקבלנות היא כשכירות לפורעו בזמנו.